Stařené maso

Exkluzivní nabídka Řeznictví Sloupnice

Stařené maso

letak_starene_maso

 

1. Nízký roštěnec – STRIPLOIN : maso z hřbetní části – grilované steaky, roastbeef

striploin

 

2. Vysoký roštěnec – RIB EYE : jemné, tukem prorostlé maso přední čtvrtě před osmým žebrem – šťavnaté, prorostlé steaky

rib eye

 

3. Zadní kýta – květová špička – RUMP STEAK : nejlepší část zadního masa, velice jemné maso horní části kýty – pomalé pečení v celku, minutky

Two pieces of rump steak on a plastic chopping board.

4. Zadní kýta – váleček – EYE ROUND STEAK : libový kus masa ze strany spodního šálu kýty, vynikající na pečení a dušení – po prošpikování nejlepší svíčková omáčka

eye round steak

 

5. Pupek – FLANK : asi kilový kus masa, který se vyřízne ze spodní části pupku – pečení, grilování krájený na plátky kolmo k vláknům v řezu šikmém cca 45°

flank

 

6. Veverka – HANGER : svalový úpon bránice, dlouhý a houževnatý, pásově plochý kus masa, výrazná hovězí chuť, „řeznická panenka“ – pečení na pánvi či grilu, velmi vhodná na „fajitas“

hanger