Stařené maso
Exkluzivní nabídka Řeznictví Sloupnice
Stařené maso
1. Nízký roštěnec – STRIPLOIN : maso z hřbetní části – grilované steaky, roastbeef
2. Vysoký roštěnec – RIB EYE : jemné, tukem prorostlé maso přední čtvrtě před osmým žebrem – šťavnaté, prorostlé steaky
3. Zadní kýta – květová špička – RUMP STEAK : nejlepší část zadního masa, velice jemné maso horní části kýty – pomalé pečení v celku, minutky
4. Zadní kýta – váleček – EYE ROUND STEAK : libový kus masa ze strany spodního šálu kýty, vynikající na pečení a dušení – po prošpikování nejlepší svíčková omáčka
5. Pupek – FLANK : asi kilový kus masa, který se vyřízne ze spodní části pupku – pečení, grilování krájený na plátky kolmo k vláknům v řezu šikmém cca 45°
6. Veverka – HANGER : svalový úpon bránice, dlouhý a houževnatý, pásově plochý kus masa, výrazná hovězí chuť, „řeznická panenka“ – pečení na pánvi či grilu, velmi vhodná na „fajitas“