Co by to bylo za letní pohodu bez pikniku? Vezměte deku, vyrazte ven za sluncem a nechte se rozmazlovat chutěmi, které jsme pro vás připravili. Přinášíme vám inspiraci, co nakoupit v Řeznictví Sloupnice a recept na trhané vepřové maso v bulce, který vám vykouzlí úsměv na tváři.
Čím naplnit piknikový koš?
Když jde o piknik, pohodlí, praktičnost a skvělá chuť jdou ruku v ruce. Tady je naše ověřená sestava dobrot, které nesmí chybět:
- Sloupnické pomazánky – česneková, papriková, toastová pikantní. Ideální s čerstvým pečivem!
- Uzeniny nejvyšší jakosti – šunka, anglická slanina, uzené maso. Stačí nakrájet a podávat.
- Klobásky na zobačku – Sloupnický Mlsoň, Drsoň, chorizo, trampské cigáro. Každý si najde svou oblíbenou.
- Sloupnický A2 čerstvý sýr – přírodní, bylinkový, kořeněný nebo nakládaný. K vínu, pivu i limonádě.
- Osvěžující Sloupnické A2 kefírové mléko – perfektní volba pro horké letní dny.
- A sladká tečka? Sloupnický A2 dezert – čokoládový, malinový nebo s vaječným likérem.
Recept: Trhané vepřové maso v bulce s česnekovou pomazánkou, sýrem, šunkou a rukolou
Chcete piknik povýšit na další úroveň, vyzkoušejte lahodný sendvič s trhaným vepřovým masem. Hlavní roli v něm hraje vepřová krkovice se Sloupnickou hovězí šunkou, která v roce 2023 získala prestižní ocenění Regionální potravina Pardubického kraje. Obsahuje 95 % hovězího masa a připomíná legendární pastrami, velmi oblíbenou pochoutku v newyorských bistrech. Tuto delikatesu doplňuje další oceněný výrobek Sloupnická A2 česneková pomazánka, vítězka roku 2022. Pro osvěžení sendvič dozdobte okurkou, cherry rajčátky a křupavou rukolou.
Co budete potřebovat na 4 porce:
- 600 g vepřové krkovice
- 100 g Sloupnické hovězí šunky
- 200 g Sloupnické A2 česnekové pomazánky
- 4 ks hamburgerových bulek
- 4 plátky sýra
- 80 g rukoly
- 100 g cherry rajčátek
- 1 salátová okurka
- 1 žlutá cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, olej
Pusťte se do toho:
Krkovici osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Potřeme olejem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 180 °C asi 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnout a maso natrháme. Bulky rozkrojíme a potřeme česnekovou pomazánkou. Přidáme trhané maso, šunku, sýr, rukolu, rajčátka a plátky okurky. Ihned podáváme nebo balíme do piknikového koše!
TIP: Máte málo času? Suroviny si připravte jen tak na „zobačku“.
Piknik je víc než jen jídlo, je to zážitek. A s našimi produkty bude každý piknik nezapomenutelný. Tak hurá ven a dobrou chuť!
Zdroj fotografií a receptu: Regionální potravina - regionalnipotravina.cz