Řeznické novinky

Skip Navigation Links

Recept s našimi výrobky

Trhané vepřové maso v bulce s česnekovou pomazánkou, sýrem, šunkou a rukolou

Sendviče jsou pochoutky a jedny z nejoblíbenějších pokrmů na pikniku – snadno se připravují, jsou praktické a nabízejí nekonečné možnosti kombinace chutí. A protože na chuti a kvalitě nám záleží, je tento recept poskládán z výtečných Regionálních surovin.

V hlavní roli se představuje Sloupnická hovězí šunka, která v roce 2023 obdržela ocenění Regionální potravina Pardubického kraje. Tato šunka obsahuje až 95 % hovězího masa, tzv. květové špičky, prochází pečlivým procesem solení, zrání, kořenění, dušení a nakonec je uzena lehkým bukovým kouřem. Její výjimečná chuť připomíná legendární pochoutku pastrami, velmi oblíbenou v newyorských bistrech, kterou do Ameriky přivezli židovští přistěhovalci z východní Evropy, především pak z Rumunska. Jedná se o konzervované libové maso, nejčastěji z hovězí hrudi, nakrájené na tenké plátky. V našem receptu se ideálně v bulce doplňuje se Sloupnickou A2 česnekovou pomazánku, též nositelkou ocenění Regionální potravina pro rok 2022.

Abychom dodali sendviči podtrhující svěžest, přidáváme čerstvou zeleninu podle vašeho gusta. Naše doporučení má nejsladší odrůda rajčátek Honey Cherry, která hydroponicky pěstují na Farmě Tušimice.

Ingredience a pracovní postup

4 porce | 120 minut | Snadné

  • 600 g vepřové krkovice
  • 1 žlutá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 plátky sýra
  • 4 ks hamburgerové housky – bulky
  • 200 g česnekové pomazánky SLOUPNICKÁ A2 pomazánka česneková
  • 80 g rukoly
  • 100 g cherry rajčat HONEY CHERRY MEDOVÉ RAJČE
  • 100 g hovězí šunky Sloupnická hovězí šunka
  • 1 salátová okurka
  • sůl, pepř, olej
  1. Nejprve osolíme a opepříme krkovici a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Poté ji potřeme olejem a podlijeme vodou.
    Pečeme ji v troubě na 180 °C asi 1 hodinu, dokud není měkká. Pak ji necháme vychladnout.
  2. Jakmile je krkovice hotová, natrháme ji ve výpeku, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Pro přípravu sendviče potřeme bulky česnekovou pomazánkou. Na ně rozprostřeme trhanou krkovici a přidáme sýr, rukolu, cherry rajče, salátovou okurku a šunku.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Recept a fotografie: Regionální potravina