Řeznické novinky

Skip Navigation Links

Recept: Vepřová kotleta s fazolkami

Chcete si doma připravit něco zdravého, co chutná jako z vyhlášené restaurace? Vyzkoušejte náš recept na vepřové kotlety s fazolkami. Zvládnete ho snadno a výsledek rozhodně stojí za to!

Co budete potřebovat:

  • vepřové kotlety (silnější kus s kostí)
  • fazolky, slaninu
  • česnek
  • sójovou omáčku
  • med
  • máslo
  • chilli, sůl a pepř

Podívejte se na video přípravy receptu.

Postup přípravy:

1. Připravte kotlety

Tukové krytí na mase lehce nařízněte do mřížky. Maso osolte, opepřete a potřete sójovou omáčkou s trochou chilli.

2. Opečte maso

Kotlety zprudka opečte na pánvi z obou stran, aby získaly krásnou zlatavou barvu. Nezapomeňte je opéct i po stranách, ať je tuk křupavý.

3. Dopečte v troubě

Maso přendejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud není hotové i uvnitř. Ke konci pečení potřete kotlety směsí medu, sójové omáčky a chilli, a vraťte na minutku zpět do trouby.

4. Připravte fazolky

Fazolky blanšírujte – krátce je povařte v osolené vodě a ihned zchlaďte studenou vodou, aby zůstaly krásně zelené. Poté je na pánvi osmahněte se slaninou a česnekem.

5. Vytvořte omáčku

K výpeku z pánve přidejte trochu vody a pár kapek limetkové šťávy. Na závěr vmíchejte kousek másla, aby byla omáčka krásně jemná.

6. Servírujte

Podávejte kotlety s fazolkami přelité omáčkou. Přejeme dobrou chuť!

Zaujal vás tento recept? Přijďte si pro čerstvé vepřové kotlety do našeho řeznictví.