Chcete si doma připravit něco zdravého, co chutná jako z vyhlášené restaurace? Vyzkoušejte náš recept na vepřové kotlety s fazolkami. Zvládnete ho snadno a výsledek rozhodně stojí za to!
Co budete potřebovat:
- vepřové kotlety (silnější kus s kostí)
- fazolky, slaninu
- česnek
- sójovou omáčku
- med
- máslo
- chilli, sůl a pepř
Podívejte se na video přípravy receptu.
Postup přípravy:
1. Připravte kotlety
Tukové krytí na mase lehce nařízněte do mřížky. Maso osolte, opepřete a potřete sójovou omáčkou s trochou chilli.
2. Opečte maso
Kotlety zprudka opečte na pánvi z obou stran, aby získaly krásnou zlatavou barvu. Nezapomeňte je opéct i po stranách, ať je tuk křupavý.
3. Dopečte v troubě
Maso přendejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud není hotové i uvnitř. Ke konci pečení potřete kotlety směsí medu, sójové omáčky a chilli, a vraťte na minutku zpět do trouby.
4. Připravte fazolky
Fazolky blanšírujte – krátce je povařte v osolené vodě a ihned zchlaďte studenou vodou, aby zůstaly krásně zelené. Poté je na pánvi osmahněte se slaninou a česnekem.
5. Vytvořte omáčku
K výpeku z pánve přidejte trochu vody a pár kapek limetkové šťávy. Na závěr vmíchejte kousek másla, aby byla omáčka krásně jemná.
6. Servírujte
Podávejte kotlety s fazolkami přelité omáčkou. Přejeme dobrou chuť!
Zaujal vás tento recept? Přijďte si pro čerstvé vepřové kotlety do našeho řeznictví.