Tlačenka patří k nejtradičnějším a nejoblíbenějším výrobkům české kuchyně. Neodmyslitelně patří k domácí zabijačce a dodnes zůstává symbolem poctivé řezničiny. V Řeznictví Sloupnice ji vyrábíme s láskou, trpělivostí a respektem k tradicím.
Tradice, která přetrvává
Venkovské zabijačky byly vždy velkou událostí, rodina i sousedé se sešli, aby společně zpracovali prasátko a uchovali maso na dlouhé zimní měsíce. Každá rodina měla svůj vlastní recept, často tajný a předávaný z generace na generaci. Tak je tomu i u nás, recepturu Sloupnické tlačenky chráníme už více než 15 let a patří mezi naše nejprodávanější produkty.
Každý měsíc vyrobíme 4 tuny
Používáme kvalitní vepřové z kolen, hlav a plecí dochucené česnekem, černým pepřem, majoránkou a solí - bez umělých přísad a konzervantů. Výsledkem je pevná, voňavá tlačenka s viditelnými kousky masa, která drží tvar a má typickou chuť řeznického řemesla.
Tlačenka není jen jídlo, je to zážitek
Zastavte se pro Sloupnickou tlačenku na některé z našich prodejen a udělejte si názor sami. Je skvělá jak samotná, tak v kombinaci s čerstvou cibulí, octem a domácím chlebem. Tato kombinace kyselé, sladké a pálivé chuti dokonale vyváží její bohatost.